Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Anne på Grönkulla (Telegram klassiker)
Isbn: 978-91-7423-132-8
Förlag: Telegram Förlag
Kategori:
Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: juni 2013

E-bok

Anne på Grönkulla (Telegram klassiker)

Anne på Grönkulla (1908) är en bästsäljande roman av kanadensiska författaren Lucy Maud Montgomery. Boken har sålts i fler än 50 miljoner exemplar och översatts till över 20 språk. Den används flitigt i utbildningssyfte i skolor världen över. Den har filmatiserats, animerats och gjorts som tv-serie. Pjäser och musikaler hålls årligen i Kanada, och ett flertal musikaler har genom åren varit världsomspännande.
Anne Shirley är en föräldralös ung flicka som efter en olycklig uppväxt fylld av uppbrott och förflyttningar mellan olika familjer och barnhem, av misstag skickas till familjen Cuthbert. De har en gård på landet och har bett barnhemmet om en pojke som kan hjälpa till med det dagliga arbetet. När elvaåriga Anne anländer till Grönkulla, med enbart en ryggsäck och en sprudlande fantasi, förstår hon att hon har hittat hem. Men först måste hon övertyga familjen Cuthbert att låta henne stanna, trots att hon inte är pojken de hade önskat. Det dröjer inte länge förrän den pratsamma Anne finner sin plats i deras hjärtan, precis som hon har gjort hos generationer av läsare världen över, och hennes charmerande, påhittiga äventyr, i gott sällskap med ett omfattande persongalleri av färggranna karaktärer, dröjer sig för alltid kvar hos läsaren.
Lucy Maud Montgomery, född 30 november 1874 i Clifton (idag New London) på Prince Edward Island i Kanada, död 24 april 1942 i Toronto i Kanada, var en kanadensisk författare, känd för sina böcker om Anne på Grönkulla. Bland familj och vänner kallades hon Maud och för allmänheten är hon bäst känd under sitt författarnamn L.M. Montgomery. Prins Edwards ö med sina vackra landskap kom att bli mycket betydelsefull för hennes författarskap.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone