Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Rättfärdiggörelsen inför Gud
Isbn: 978-91-7518-260-5
Förlag: BV Förlag
Kategori:
Religion 15+
Tillgänglig sedan: maj 2013

E-bok

Rättfärdiggörelsen inför Gud

Begreppen ”rättfärdiggöra” och ”rättfärdiggörelse” hör till de viktigaste i den kristna tron. Det är juridiska termer. Att en människa blir rättfärdiggjord betyder i Bibeln att hon av Gud frikänns från sin syndaskuld och tillräknas Jesu Kristi rättfärdighet. Det kan Gud göra, eftersom Kristus genom sin död på korset en gång för alla utplånade världens synd. Rättfärdiggörelsens personliga mottagande sker genom tron allena, dvs genom att förlita sig på Kristi verk.

Att Gud i Kristus förklarat världen fri från skuld ger författaren skäl för i denna bok. Det har kallats den ”allmänna” rättfärdiggörelsen. Den som dör i sina synder möter Guds vrede och går evigt förlorad. Men när Guds Ord här i tiden förkunnar förlåtelse för Kristi skull, får vi tro detta glädjebudskap, fastän vi är inte förtjänar det. Redan innan vi föddes hade Gud i Kristus ordnat denna förlåtelse för oss.

Eftersom termen ”allmän rättfärdiggörelse” är modern, lyfter författaren fram citat från några lärofäder för att visa att själva saken inte är någon ny iakttagelse.

Författare: Axel B Svensson (1879-1967) var predikant och mångårig ledare för Missionssällskapet Bibeltrogna Vänner, numera Evangelisk Luthersk Mission – Bibeltrogna Vänner (ELM-BV) Format:mini- pocket. Sidor:54, Upplaga:Femte reviderade upplagan, Utgivningsår: 2012


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone