Jump to content
The library informs: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Cover for Kapten Fiennes skatt
Isbn: 978-91-8660-366-3
Publisher: Bladh by Bladh
Category:
Children's books 9-12 years
Accessible since: August 2012

E-book | 28 days for loan

Kapten Fiennes skatt

Staden Elm går mot sommar och luften är dallrande het. För syskonen Milo och Vendela Grip är det dags för den efterlängtade praktikveckan. Vendelas dröm går i uppfyllelse när hon får skapa masker och sy klänningar i stadens främsta syateljé och Milo får exakt den praktikplats han vill ha: på Historiska museet.

För Milo blir det en rivstart på praktikveckan. En okänd man vid namn kapten Fiennes har nämligen testamenterat ett helt hus till museet och huset visar sig vara fyllt av skatter från 1500-talet. När Milo och farmor Minerva, som är chef på museet, sorterar och katalogiserar alla föremål börjar kusliga saker att hända. Vem eller vad är det som smyger omkring i huset? Och finns det någon koppling mellan de mystiska händelserna i huset och det hemliga sällskap som Vendela har gjort fjäderprydda masker till?

Kapten Fiennes skatt är uppföljaren till Den siste tsarens hemlighet och bok nummer två i serien om Sub rosa-detektiverna. Den bjuder på halsbrytande äventyr och spännande gåtor bland mäktiga drottningar, livsfarliga världsomseglingar och fantastiska upptäckter.

När läsningen är slut har äventyret bara börjat!

www.subrosahq.se kan du utforska staden Elm, lösa kluriga mysterier och lära dig mer om de historiska händelser som böckerna bygger på.

Du missar väl inte bonusinnehållet på sajten? Det får du tillgång till via den hemliga koden i boken. Bli medlem i Sub rosa-detektiverna, du också


Read sample (Download)
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone