Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Nekromantikerns födelse
Isbn: 978-91-8643-784-8
Förlag: Coltso
Kategori:
Romaner Fantasy & SF
Tillgänglig sedan: juni 2012

E-bok

Nekromantikerns födelse

Efter den ödesdigra sammandrabbningen mellan kejsaren och magikerorden Regnbågen vanställs Melinvärlden av den bottenlösa Rämnan. De båda svärden som orsakat kriget, Diamantsvärdet och Träsvärdet, är försvunna och kejsarens unge rådgivare, legoknekten Fess, finner sig utkastad i en annan värld – Evial. Hans minne är utraderat och på Akademien för högre magi, där han antas som student, spekulerar man i om främlingen, trots teorin om världens slutenhet, kommer utifrån och kanske är den Mörkrets messias vars ankomst Saladoréens bannlysta traktat så länge har förutspått.

För att klara sig i den nya världen, där Frälsarens kyrka och Heliga inkvisitionen håller befolkningen i tukt, förmaning och skräck medan allt fler byar drabbas av oroliga kyrkogårdar där de odöda reser sig ur gravarna, väljer Fess nekromantikerns svåra bana. Dubbelt främling, såväl inför sig själv som andra, fruktad och avskydd av nästan alla, tvingas han skärskåda sig själv: Är han verkligen den som skall bringa världen på fall eller kan han avvärja en större ondska genom att göra sig skyldig till en mindre?

Under tiden har stridsmagikern Klara Kummel och hennes följeslagare gått vilse på Mellanverklighetens stigar och söker förtvivlat efter vägen hem till Dalen…

»Svärdens väktare« är en serie om tolv böcker. Detta är den tredje boken. Perumov utsågs 2004 till Europas bäste inom genren och valdes 2007 för andra gången till årets fantasyförfattare i Ryssland.

»Nick Perumov är bara Nick Perumov och inte Tolkiens efterföljare, men att jämföra med honom. … Det här är hans magnus opus. Det är drivet, väldigt medryckande och spännande.« 
Yukiko Duke, Gomorron Sverige

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone