Jump to content
The library informs: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Cover for L.A. konfidentiellt
Isbn: 978-91-7499-057-7
Publisher: Modernista
Category:
Novels Crime & Mystery
Accessible since: May 2012

E-book

L.A. konfidentiellt

Rånet mot restaurangen Nite Owl urartar till ett blodbad. Brottet utgör kärnan i James Ellroys hypnotiska roman om 1950-talets Los Angeles.

I en vardag med polisbrutalitet, korrumperade domare och en undre värld som hotar att explodera i uppror mot gangsterkungen Mickey Cohen, följer vi tre polisers till synes hopplösa kamp för sanningen. Var och en arbetar i hemlighet på egna utredningar - samtliga leder till Nite Owl-fallet. De inser alla livsfaran det innebär att veta för mycket om fallet, men då är det för sent att dra sig ur. De tvingas fortsätta att jaga orsakerna till morden för att få en chans att själva överleva.

JAMES ELLROY föddes 1948. När han var tio år gammal blev hans mamma brutalt mördad, ett mord som aldrig uppklarats, och som haft en avgörande betydelse för Ellroys liv och författarskap. Han debuterade med Browns rekviem [1981], och har sedan dess skrivit en lång rad historiska romaner som revolutionerat kriminalromangenren. Några av hans böcker har blivit storfilmer i Hollywood. Inte minst L.A. konfidentiellt som utkom i original 1990 och blev en New York Times bestseller.

»L.A. Konfidentiellt är fascinerande komplex, krävande komplicerad, raffinerat underhållande. Ett klockrent mästerverk.«
ÖRJAN ABRAHAMSSON, DAGENS NYHETER

»En av de största amerikanska författarna i vår tid.«
LOS ANGELES TIMES BOOK REVIEW

»Ingen i vår generation kan matcha bredden och djupet i James Ellroys variant av noir.«
DETROIT NEWS

Read sample (Download)
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone