Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Religionernas historia - kristendomen
Isbn: 978-91-8550-756-6
Förlag: Historiska media
Kategori:
Religion Historia
Tillgänglig sedan: maj 2012
Uppläsare: Sören Wibeck
Length: 1 timme 16 minuter

Ljudbok

Religionernas historia - kristendomen

Världens stora religioner har utövats i tusentals år. De har skänkt människor kraft, mod och mening, men de har också skapat djupa och dödliga konflikter. Även om vi idag inte ser några religionskrig, där syftet är att breda ut den egna tron och krossa en annan, så ingår religionen som en faktor i många konflikter. Religion, etnicitet och politik vävs ihop. Mellanöstern och Nordirland, Indien och Pakistan, Iran och Turkiet är några exempel.

I Religionernas historia skildras en rad viktiga religioners uppkomst och utveckling ända fram till vår tid. Författaren Sören Wibeck skriver utifrån ett historiskt perspektiv och presenterar inte bara de kända religionerna såsom judendom, kristendom och islam utan även till exempel zoroastrism, sikhism och konfucianism. Vi möter en fascinerande värld med många dimensioner: hängiven tro, stark människokärlek, intensivt sökande, djup intolerans, glödande fanatism, kristna korståg och islamiska heliga krig.

I första delen av ljudbokserien Religionernas historia läser Wibeck själv upp historien om kristendomen - den judiska sekten som erövrade världen.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone