Jump to content
The library informs: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Cover for Hög nivå
Isbn: 978-91-7437-471-1
Publisher: BookPile Publishing
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: March 2012

E-book

Hög nivå

Bo Norgren, deckarförfattaren som har kallats Sveriges Ed McBain... Hög nivå är Norgrens sjätte roman.

"Vad fan är det fråga om?" frågade den blonde när han plötsligt stirrade in i mynningen på en finkalibrig revolver. Dödens öga. En stor klump av grå is växte snabbt i hans mage, det började susa i öronen och han fick tunnelseende.
"Vad betyder det här?" "Det betyder ajöss", sa den andre. Sedan sköt han ett enda skott, rakt i hjärtat på sitt offer.
Från början ser det ut som om det enbart rör sig om ett bedrägeri. Ett av de största som drabbat en svensk bank. Bedragarna har använt sig av en skickligt förfalskad bankgaranti och pengarna flyttas mellan olika konton över hela världen.
Göran Ålund arbetar sedan flera år på Rikskriminalen. En kväll ser han någon lyfta in en hockeytrunk i bagageutrymmet på en stor Audi. Bilen tillhör Daniel Klein, en ekobrottsling som varit under utredning ett antal gånger, men hittils aldrig blivit dömd. Bagen visar sig innehålla stöldgods och när Ålund börjar titta närmare på Klein, visar det sig att han sannolikt är inblandad i bedrägerihärvan. Ålund och hans kolleger börjar ana att bedrägeriet och den stora penningsumman inte är det egentliga målet för ligan. Pengarna är ett medel för att kunna begå betydligt mer allvarliga brott. Det handlar om kriminalitet på en mycket hög nivå.

Read sample (Download)
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone