Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Anarchy in the UKR
Isbn: 978-91-8672-916-5
Förlag: 2244
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Anarchy in the UKR

Försök att göra dig fri från politiken, läs inga tidningar, gå inte ut på internet, låt se om du lyckas, hur mycket kraft och pengar har du? Klarar du av påfrestningarna? Försök att leva efter dina egna regler och ta dagen som den kommer.

Så bjuds du in i Anarchy in the UKR. Var beredd på att släppa allt och bege dig ut på en svindlande färd på knaggliga ukrainska vägar. Till tonerna av Sex Pistols, The Stooges och Lou Reed tar vår berättare oss med på en resa till ett Ukraina som vi sällan får höra talas om.

Anarchy in the UKR är ett resultat av Serhij Zjadans resa genom Ukraina till de platser där den berömde revolutionären och anarkistiske gerillakrigaren Nestor Makhno utkämpade sina strider. Mellan 1918 och 1921 var Makhno ledare för en bondearmé som stred mot de tyska, österrikiska och vitryska kontrarevolutionära styrkorna i Ukraina.

Zjadan skrev boken under en vistelse i Warszawa och han ville att berättelsen skulle påminna om sovjetisk journalistik. Han fick med denna bok kritik för att han försökte popularisera anarki och diktatur medan han själv hävdade att han inte förespråkar några ideologier överhuvudtaget.

Serhij Zjadan är Ukrainas mest tongivande nya unga författare. En kontroversiell sådan som är i ständig polemik med sitt hemland.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone