Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Livvakter
Isbn: 978-91-8888-374-2
Förlag: Vulkan Bokförlag
Kategori:
Memoarer & Biografier Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: september 2018

E-bok

Livvakter

Boken berättar om det svenska säkerhetspolisens arbete, i Sverige och runt om i världen. Bokens huvudpersonen är fd livvakt som heter Stefan Ewertson.

Han har arbetat som Polis ca 40 år, av dom åren har han arbetat i Säpo (Säkerhetspolisen) ca 15 år. Han har arbetat som livvakt åt det svenska Kungen och Drottningen under många år. För olika statsministrar, och olika presidenter statsministrar mm runt i världen. Ex i Kungens och Drottningens Statsbesök i Syd-Afrika för att träffa Nelson Mandela. I Cuba med Pierre Schori att träffa Fidel Castro mm.

Han har också varit säkerhetsansvarig b.l.a i Atlanta Olympiaden 1996 i USA. I Bosnien under Kosovo kriget för att bilda och bygga upp lokala polisstyrkor där under ett år, och mycket mer.

Han berättar hur säkerhetspolisen arbetar. Det här är första gången man har skrivit en sådan här bok i Norden.

I boken finns med också en annan Säpo man, som har haft viktiga arbetsuppgifter där. Han heter Peter Jonsson, han har också arbetat som livvakt i Säpo under många år. Dessutom han har varit mentor åt det svenska Kronprinsessan Victoria under ett år, när hon skulle fylla 18 år och komma in i tronföljarens roll i Sverige. Han har också varit det enda utomstående medborgare i USA, som har utbildat FBI agenter för krishantering i FBI Academy. Han har fungerat som FBI sambandsman under många år mellan USA och Sverige. Han har mycket att berätta under sin tid inom Polisen/Säpo. Han har också utbildat sig som krishanterare, och skrivit bok om ämnet. I boken finns autentiska bilder och dokument med, som har aldrig visats tidigare i någon media.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone