Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Vi har en ny mobilapp för ljudböcker, Biblio! Mer info här.
Omslagsbild för Det nya kalla kriget: Kampen om indiska oceanen
Isbn: 978-91-7545-634-8
Förlag: Historiska media
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: augusti 2018

E-bok | 28 dygns lånetid

Det nya kalla kriget: Kampen om indiska oceanen

Högaktuell och fängslande skildring av det kalla kriget i Indiska oceanen.

Alla vet att Kina har utvecklats till en ekonomisk stormakt, men vad kommer det att betyda för maktbalansen i världen, och framför allt i Indiska oceanen?

Kina har intensifierat sin handel i havsområdet och därmed stärkt sitt politiska inflytande i regionen. För första gången har landet också en militär närvaro. Detta har lett till ökad oro bland de makter som redan finns där: USA med sin jättelika militärbas på Diego Garcia, Australien som kontrollerar Julön och Kokosöarna, Frankrike som har stora ekonomiska intressen samt, givetvis, Indien som ser detta som sina egna farvatten.

Bertil Lintner har inriktat sitt författarskap på asiatisk historia och politik. Han besitter en oerhörd kunskap i ämnet för boken eftersom han varit verksam i regionen så länge. Under årens lopp har han besökt de flesta östater och öterritorier i Indiska oceanen och hans intryck varvas i boken med historik och skildringar av dagens samhälle och ekonomi.

Boken ingår i Historiska Medias bokserie Brännpunkt, som behandlar högaktuella och angelägna frågor på djupet.Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande platformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone