Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Okända fakta om andra världskriget
Isbn: 978-91-7545-617-1
Förlag: Historiska media
Kategori:
Historia
Tillgänglig sedan: april 2018

E-bok

Okända fakta om andra världskriget

Historien är fylld av sådant som oförtjänt har förblivit okänt, glömts bort, ignorerats eller gallrats bort. Därmed inte sagt att stoffet är ointressant — tvärtom!

I Okända fakta om andra världskriget finns bland annat historien om Röda arméns experiment med radiostyrda stridsvagnar, drottning Elizabeths tid som mekaniker i lottakåren och björnen som tjänstgjorde i ett polskt förband. 

»En mycket lättläst och underhållande bok om andra världskriget … boken är svår att lägga ifrån sig.« Bibliotekstjänst

Författarna till boken Okända fakta om andra världskriget, Niclas Hermansson och Peter Ryberg, har ett brinnande intresse för historia. I sin bok vill de uppmärksamma ämnen och händelser kring andra världskriget som oförtjänt har fallit i historiens glömska. En del okända fakta har fått sin plats i boken för att det kunde ändrat historiens gång: Hade exempelvis Storbritannien och Förenta staterna valt att fullfölja sina planer att attackera Sovjetunionen 1945 hade efterkrigstidens historia sett radikalt annorlunda ut.

Andra okända fakta har författarna tagit med för att det hjälper oss att förstå andra världskrigets komplexa konflikt bättre: Nazisternas mardrömslika planer för Östeuropa ger oss en förståelse för vad som verkligen stod på spel.

Ytterligare okända fakta har de tagit med helt enkelt för att mänsklig anständighet säger oss att det inte får falla i glömska: Den holländska motståndskämpen Jannetje Johanna Schaft förtjänar till exempel evig hågkomst för sitt oförskräckta motstånd mot övermakten och lägerdoktorn Aribert Heim förtjänar evig skam för sin mardrömslika grymhet mot försvarslösa fångar.

Ännu mer okända fakta har författarna inkluderat helt enkelt för att det är så kuriöst och märkligt eller rent av befängt och dråpligt. Ubåtskrigets fasor till trots kan man inte låta bli att le åt orsaken till att den tyska ubåten U-1206 sjönk: på grund av ett toaletthaveri.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone