Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Den förfärlige gamle mannen & Det sällsamma gamla huset i dimman
Isbn: 978-91-8851-159-1
Förlag: Fafner Förlag
Kategori:
Fantasy & SF
Tillgänglig sedan: augusti 2017
Uppläsare: Simon Väderklint
Length: 40 minuter

Ljudbok

Den förfärlige gamle mannen & Det sällsamma gamla huset i dimman

Den förfärlige gamle mannen
Angelo Ricci, Joe Czanek och Manuel Silva hade en plan, att hälsa på den förfärlige gamle mannen. Denne gamle man bor alldeles ensam i ett mycket gammalt hus på Water Street, nära havet, och det går rykten om att han är både extremt rik och ytterst svag; vilket skapar en situation som ter sig mycket attraktiv för män som herrarna Ricci, Czanek, och Silvas, för till yrket var de något så pass ovärdigt som rånare.

Det sällsamma gamla huset i dimman
Norr om det urgamla Kingsport reser sig klipporna höga och märkliga tills den nordligaste av dem hänger på himlen likt ett fryst, vinddrivet moln. Ändå finns det ett gammalt hus på den klippan, och på kvällen kan folk se ljus i det spröjsade fönstrets små rutor. En sommar kom det en filosof till Kingsport. Hans namn var Thomas Olney. Hans ögon var trötta på att se samma saker och tänka samma väldisciplinerade tankar i allt för många år. Det var självklart oundvikligt att Olney skulle notera det grå, obesökta huset uppe i skyn. I sin iver att få uppleva nya saker, och utan att låta sig hållas tillbaka, fattade Olney ett förfärligt beslut. Han svor han en helig ed att bestiga den norra klippan och besöka det urgamla, grå huset i skyn.

H.P. Lovecraft (1890-1937) var en av de stora pionjärerna inom skräckgenren. Han är mest känd för att ha skapat Cthulhu-mytologin, där människan är liten och betydelselös i ett ofattbart stort universum, fyllt med likgiltiga eller fientliga urtidskrafter.

Lovecraft hade en begränsad läsekrets under sin livstid men hans verk har efter hans död kultförklarats och är en outtömlig källa till inspiration för såväl författare som filmskapare. Han anses allmänt vara en av 1900-talets mest inflytelserika skräckförfattare.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone