Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: ansök om låneuppgifter längst ned på denna sida
Omslagsbild för Världens historia i årtal : från 1500 till i dag
Isbn: 978-91-8726-394-1
Förlag: Historiska media
Kategori:
Historia
Tillgänglig sedan: juni 2014

E-bok

Världens historia i årtal : från 1500 till i dag

av
"Det vi gillar mest med denna kondenserade historia är att vi får en chans att begripa vad som hände nästan samtidigt på hela klotet. Dessutom kan vi, med hjälp av namn- och platsregistren, äntligen få lite reda i alla gaggiga middagsdiskussioner."
Aftonbladet

Världens historia i årtal är en fullmatad översikt över världens historia från 1500 till idag. Boken rymmer 500 år som myllrar av liv. Under perioden händer mycket av det som format och färgat vår civilisation: världsomseglingar görs, med kolonialismen ritas världskartan om, naturvetenskapen gör fantastiska framsteg och demokratin växer fram. Världskrig bryter ut och tar slut, atombomber fälls.

I kronologisk ordning och med årtalsrubriker som gör det lätt att hitta, beskrivs i korta notiser de händelser som haft betydelse för världens politiska, sociala och kulturella utveckling. Innehållet kompletteras med ett urval illustrativa kartor.

Björn Lundberg, Hugo Sandelin och Admir Skodo har sammanställt materialet. De har alla varit verksamma på Historiska institutionen på Lunds universitet. Historiska Media har tidigare gett ut Sveriges historia i årtal, som med samma upplägg som Världens historia i årtal ger oss det viktigaste ur svensk historia.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone